Bázakerettye
Kiscsehi
Kiscsehi
Kiscsehi

Látnivalók

A Budafapusztai Arborétum

Az arborétum szezonális nyitva tartás mellett várja látogatóit!
Működteti: Zalaerdő Zrt. - Telefon: +36 20 / 20-43-111 /

Kiscsehi határában található a mintegy 46 hektáros Budafapusztai Arborétum. A Zalaerdő Zrt. kezelésében lévő, mindig valami érdekességet mutató gyűjteményes kert az azáleák virágzásakor, májusban a legelbűvölőbb. Egy szép vadászházat, tavat és egy a közelmúltban elkészült játszóteret is találhatunk itt.

Előbbi a Zichy család vadászkastélyaként épült 1926- ban, ugyanis az arborétum területe 1945-ig a grófi család tulajdonában állt. Az arborétum kialakítását az államosítás után a Dél-Zalai Állami Erdőgazdaság kezdte meg 1954-ben. A régi kastélyparkra alapozva került kialakításra a gyűjteményes kert, mely elsősorban egzóta növényritkaságaival vívott ki hírnevet magának.


A Vétyemi erdőrezervátum

Tormafölde község határában található a vétyemi ősbükkös, mely a magyar erdőrezervátum program egyik szép példája. Itt találhatók hazánk legnagyobb bükkfái, melyek átlagmagassága meghaladja a 42 métert, koruk pedig eléri a 188 évet (2015-ben).

A kb. 15 hektáros erdőterület szabadon látogatható. Megközelíthető a Kiscsehi-Tormafölde közötti erdészeti úton (azonban csak hétköznap 6 és 18 óra között ), illetve gyalogszerrel a piros túraútvonalat követve (Papp Simon Olajos Körút). Kiscsehitől kb. 5 km-re található.


A bázakerettyei termálfürdő

Zala megye egyik, ha nem a legszebb fekvésű termálfürdője található Bázakerett yén. A fürdő közvetlenül a szőlőhegy szomszédságában fekszik, ahonnan pazar kilátás nyílik Göcsej szívébe.

A strandon, mely szezonális nyitva tartás mellett működik, úszó és élménymedencék várják a felfrissülni vágyók. A bázakerett yei termálfürdő Kiscsehitől kb 8 km-re található, Budafapusztán vagy Lispeszentadorjánon keresztül közelíthető meg. (Kiscsehiből indulva Bázakerett yére beérve Borsfa felé kell tovább haladni (azaz egyenesen.)

Mielőtt kiérnénk Kerett yéről, jobbra kell kanyarodnunk, hogy a fürdőhöz érjünk.)